acne-face-map-1

ACNE FACE MAP: Какво ни казва акне?

#1 ЗОНА: ШИЯ И ОКОЛО УШИ

Ако много често ви излизат пъпки по шията, това говори за известен лимфен застой. Същото се отнася и за зоната около ушите. Ако в тези 2 области много често се появяват пъпки или кисти, е добре да подкрепите лимфната си система.

Как да го направите? –  движение на тялото, тренировки и спорт са необходими, за да се поддържа добро движение на лимфата. Хидратацията на организма също е изключително важна. Ако храненето ви е лишено от зеленчуци и в него преобладават киселинни храни, може би е добре да го преосмислите.

Използването на нефритен ролер за лице в тези зони може да бъде полезно, защото масажът  предизвиква движение на лимфата и лек лимфен дренаж. Не правете масаж с ролер, ако имате гъбично акне или фоликулит.

#2 ЗОНА: ЧЕЛЮСТ

Вероятно на повечето жени е известно, че ако акнето е локализирано в зоната на челюстта, проблемът е хормонален. Най-добрият начин да се балансират хормоните е като се намали възпалението в тялото. И тук отново всичко започва от Д И Е Т А Т А.

В 6-месечната програма за чиста кожа, разглеждаме как се случва това в детайли. Има още няколко безплатни видео-материала в блога, в които обръщам внимание на по-специфичното хранене при акне. Можете да погледнете ТУКТУК и ТУК.

#3 ЗОНА: БРАДИЧКА

Брадичката може да показва няколко неща: хормонален дисбаланс, твърде много стреснепоносимост към храни (нарушена е функцията на тънките черва) и запек/диария. Многото черни точки в тази област говорят за токсични черва.

Нормалното изхождане е проблемно при огромна част от хората с акне. Редовно се сблъсквам с клиентки, които имат хронична констипация от години, с която не могат да се справят и в един момент, започват да я приемат за нещо нормално. Знайте че това състояние не е нормално и е първото, с което трябва да се справите, за да помогнете на кожата си да се изчисти.

Редуциране на стреса – отново в програмата за чиста кожа има цял модул посветен на стреса и конкретни стъпки как да се справите с него. Също така в програмата съм включила Австралийски цветни есенции в помощ на психо-емоционалния стрес, с който всички постоянно се сблъскваме.

Хранителни непоносимости – ако се опасявате, че не всички храни ви се отразяват добре, елиминационна диета за известно време, вероятно би била много полезна.

#4 ЗОНА: БУЗИ (двете страни на лицето)

Пъпки в тази зона говорят за дисбалансиран микробиом, възможно е да е налице някаква форма на бактериална инфекция или кандида.

За да се възстанови равновесието на бактериите в червата, е необходимо да се преразгледа храненето, да се адресират хранителни непоносмости. При състояние на пропускливи черва, възстановяването на чревната лигавица е изключително важно.

Пъпки в зоната на бузите показват също, че процесът на детоксикация на тялото не е съвсем ефективен. Повече за детоксикацията вижте ТУК.

#5 ЗОНА: МЕЖДУ ВЕЖДИТЕ

Пъпките, които излизат точно между веждите, често са свързани със стрес или отново неефективна детоксикация на тялото.

Според традиционната китайска медицина, между веждите има много важна акупунктурна точка, която при стимулиране (натиск и масажиране), ни помага да се отпуснем и да освободим стреса. И както знаете, справянето със стреса е жизнено важно за излекуване от акне.

#6 ЗОНА: ЧЕЛО

Пъпчици по челото могат да показват хранителни непоносимостинеефективна детоксикация и отново стрес.

Силно се надявам информацията да ви бъде полезна.

Винаги, винаги търсете причината за проблемната си кожа на по-дълбоко, вътрешно ниво. Само тогава ще знаете къде точно да насочите усилията си и търсейки в безкрайният океан от информация, ще откриете какво най-много ще помогне конкретно на вас.

 

Не се колебайте да ми пишете дали намирате сходства с вашата ситуация. Споделете статията с някой, който има нужда да сглоби пъзела.А ако желаете да работите в дълбочина, за да се справите със своето акне завинаги и имате усещането, че аз съм човекът, който може да ви помогне, заповядайте да се видим. Запазете си час за БЕЗПЛАТНА СРЕЩА с мен ТУК.

Автор: Ивайла Янкова, холистичн козметик и акне терапевт