Бахови есенции и Шуслерови соли за по-добра концентрация в ученето

soli-bahovi-kapki

Източник: Shutterstock

Когато детето има явно неразположение и понижен тонус в учебния процес, може да бъде подкрепено със средства от естествен произход.

Баховите капки и Шуслеровите соли* често се съчетават, особено когато става дума за психо-емоционални проблеми при децата. Ето как могат да се приложат с допълващо се действие, когато е налице нарушена концентрация и липса на енергия в ученето според Гюнтер Х. Хепен, природолечител, психотерапевт, журналист в областта на медицината. Точният избор на комбинации и дозировки консултирайте със специалист по Бахова терапия и Шуслерови соли.

Различни са причините за понижената способност за концентрация и учене. Понякога това може да е дори липсата на минерали и витамини, например при разстроена чревна флора, пише Гюнтер Х. Хепен.

При понижена способност за съсредоточаване и учене помага Шуслерова сол №3 железен фосфат D12.

При общо изтощение помага сол №5 калиев фосфат D6.

При бледи и отслабнали деца: сол №2 калциев фосфат D6.

Бахови есенции: №33 Walnut (Орех) и №7 Chestnut Bud (Кестенова пъпка).

*Шуслеровите соли са минерални соли, които се преработват на принципа на хомеопатията. И въпреки че отчасти биват обявявани за такива, те не са хомеопатични лекарства, а заемат самостоятелно място сред алтернативните лечебни методи. Както при другите соли, така и при Шуслеровите става дума за химически съединения на метали с неметали. Те се образуват при реакцията на киселини и основи, като при този процес се отделя вода. Разработени са от д-р Хайнрих Вилхелм Шуслер от Олденбург, Германия, и по-късно са наречени на негово име.

Из:

Свързани статии