Цветята на Доктор Бах – Agrimony – Камшик

Agrimony е за всички ,които се преструват , че всичко е наред . Обикновенно са ведри и усмихнати хора , но вътрешното им страдание , може да бъде истинско мъчение . При децата се препоръчва , когато са тихи , утешават се лесно , готови са да отстъпят играчката си , но после си гризат  ноктите или ядат лакомо дълго време ,след като са имали ситуация , в която не се чувстват оценени . Те тъсят симпатийте и приятелството на околните . Agrimony е прекрасно средство ,когато децата имат „зависимости“ от шоколад или друго . Прекалено чувстителни , те се страхуват от това да не бъдат изоставени . Често трябва да бъдат насърчавани, за да се научат да се обичат . Трябва да ги научим , че са прекрасни такива каквито са и не е нужно да бъдат други за да се харесат на околните . Подтиснатите емоционални проблеми преминават на физическо ниво . Вътрешния дискомфорт може да се прояви като саморазрушителни навици – пушене , пиене , наркотици , работохолизъм

Физически симптоми на Agrimony :

Скърцане със зъби , екземи , запек , спазми , схващания ,  трудно заспиване ,гризане на нокти ,труден пубертет ,проблеми с храносмилането ,булемия,анорексия.

Допълнение : Когато гризането на ноктите се свързва с гняв или особенна възбуда и възмущение Agrimony се съчетава много добре с Holly . Във всички зависмости се добавя и Walnut , което улеснява промените .

 

Автор: Александра Пещерска