Как да започнем страхотна дискусия

Благодаря ви, че започвате нови дискусии и задавате въпроси. Колкото повече допринасяте, толкова по-добър става този форум.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да създадете страхотни дискусии:

Направете заглавието на дискусията или въпроса възможно най-описателни. Доброто заглавие на дискусията е кратко представяне на публикацията ви и е това, което кара хората да кликват и да четат. Добре написаното заглавие също ще помогне на търсачките да индексират по-добре публикацията ви, което ще привлече повече хора в дискусията. Например вместо „Какво да правя“, опитайте „Помощ, кой е най-ефективния и щадящ метод за сваляне на високата температура при дете.“

Проверявайте правописа. Правописните грешки, печатни грешки и лошата граматика ще отвлекат вниманието на читателите от точката, която се опитвате да направите. Форумът автоматично запазва чернови, докато пишете. Ако пишете дълъг пост, запишете го като чернова и се върнете към него след няколко минути или толкова дълго, колкото ви отнеме мозъкът да забрави написаното от вас.

Използвайте минимално форматиране. Прекалено форматираните публикации също могат да отвлекат вниманието от съобщението, освен това насърчава другите да правят същото и накрая се оказваме с трудна за четене тема.

Поставете публикацията си в правилната категория. Правилната категория може да бъде тази, която има подходящо име на категорията, или може да бъде категория, в която този вид публикации често се правят.

Използвайте етикети. Етикетите са полезни за други хора да намират публикации, свързани с ключови думи. Освен това помагат на администраторите на сайта да придобият представа кои теми са популярни.

Ако желаете конкретни действия, поискайте ги. В маркетинга това се нарича „призив за действие“. Ако искате други да коментират, можете да ги насърчите, като ги помолите да го направят. Ако публикацията ви е просто „за ваша информация“, не го правете.

Не наблягайте на жаргона. Вицовете и вътрешните препратки могат да бъдат забавни и да направят общността уникална, но твърде много от тях може да изключат или отблъснат нови членове.

Добавете изображение. Изображенията предизвикват визуален интерес и правят публикацията ви да изглежда страхотно, когато се споделя в социалните мрежи. Можете да вградите изображение с помощта на лентата с бутони или да качите такова от вашия работен плот или телефон.

Споменавайте други. Благодарете или споменавайте други членове, ако надграждате предишните им коментари или ако искате да ги включите в дискусията. Поставете @ преди потребителско име, за да споменете някого.

Поемете отговорност. Най-важното от всичко е да вземете участие в дискусиите, които сте създали. Отговаряйте на коментарите бързо и смислено. Благодарете на другите, че коментират вашата дискусия и помогнете с овладяването на ситуациацията, ако нещата се нажежат.

Благодаря за публикуването! Забавлявай се!

Sign In или Register за да коментирате.