Хиперактивността при децата е „вик за помощ“ от стомаха или далака

Хиперактивността при деца и възрастни, липсата на концентрация, натрапчивите мисли, диарията и запекът винаги са вик за помощ именно от страна на нашия „център”, на средния ни нагревател.

Не казваме ли понякога, когати ни залее поток от информация: „Чакай първо да я смеля”?

Далакът върши точно тази работа, Това разделя чистата и необходима храна от мътилката и ненужното. Далакът изпраша мътилката за изхвърляне, чистите субстанции – като фина есенция към мозъка за правилно осъществяване на мисловните ни процеси.

Когато далакът и стомаха са претоварени и не могат да вече да направят тази разлика, това се проявява чрез познатите оплаквания от болки в стомаха, запек поради не смлени хранителни съставки, умствена умора и липса на концентрация.

Имаме чувството, че нищо не е наред – излезли сме от своя център и сме нарушили баланса.

Всяка храна, която далакът и стомаха преработват, трябва първо да се темперира до телесната температура, за да може да бъде раздробена и правилно използвана. Само чрез процеса на затопляне могат да се освободят витамините, минералите и микроелементите – например от зърнените култури. Ако в системата стомах / далак  няма достатъчно топлина, храносмилателният бульон не може да заври и храната се изхвърля без да се използва. Затова: топла храна – като супи и сготвени зеленчуци – вместо салати.

Ако „центърът” вие  слаб, непременно вземете този съвет! Всяка компютърна игра, всеки екшън трилър, спор, грижа, зяпане на телевизионни дискусии – достигат „центъра” ви и трябва да бъдат преработени.

Обръщаме внимание на това, каква информация „консумират” децата ви всеки ден. Проблеми в училище, или с концентрацията, алергии и други подобни ще се решат от само себе си, ако контролирате този процес.

Следва продължение…

Из „Шуслерови соли и хранене според биоритмите“. Графиня Ангелика Волфскийл фон Райхенберг, Сиела, София, 2017 г.