Как да изберем най-доброто време за профилактика

Профилактиката/детоксът е важна за доброто здраве на организма ни. Най-доброто време да пречистим организма си от натрупаните токсини, е пролетно-летният сезонмарт, април, май или в края на лятото и началото на есентасептември и октомври.

 

Може би се чудите защо тогава?

Това е така, защото лятото е сезонът на отпуските, забавленията и почивките. Тогава често се храним навън и си позволяваме алкохолни напитки, в което няма нищо лошо, разбира се. Но когато се храним в ресторанти и заведения за бързо хранене, нямаме контрол върху това как е приготвена храната и какво е качеството на продуктите.

Това е причината профилактиката да се прави преди лятото и преди зимата – за да може да подсилим организма, преди да го подложим на нездравословни храни и напитки през лятото, и за да е по-здрав и силен през зимата, когато е по-вероятно да боледуваме.

Ако решим да пропуснем да детоксикираме тялото си, рискуваме да отслабим имунната система, което значи, че е много възможно да се разболеем в случай на грипна вълна. Именно затова е важно да правим профилактика на организма си, за да може да държим вирусите и гриповете на страна от нас.

 

През пролетта природата се оттърсва от всичко загинало през зимата и ражда нов живот. Това е и причината да правим профилактика през март, април или май – защото пролетта е най-подходящия сезон за ново, чисто начало. Важно е пролетното почистване да включва освен почистване на дома и колата, и почистване на тялото от натрупаните вредни вещества през зимата.

Хубаво е профилактиката да бъде постепенна за всяка сиситема от тялото ни, защото иначе рискуваме да претоварим системите в него. Можем да разпределим пречистването на организма ни през трите месеца, като оставим профилактиката на черния дроб за накрая. Той е „лабораторията“ на нашето тяло, защото пречиства натрупаните токсини. Ако черният ни дроб не функционира правилно, е много възможно да се сблъскаме със здравословен проблем, тъй като всички органи и системи са пряко всързани с него. За да не се стига до там, е добре да се прави профилактика на черния дроб поне веднъж в годината.

 

Както къщата и колата блесват след основно почистване, така и Вашето тяло ще започне да функционира в пъти по-добре, а това момнетално ще се отрази и на външния Ви вид, защото красотата идва от вътре.