Как да използваме Алое Вера при слънчеви изгаряния

От вече 2 години  имам Алое Вера и само си го гледам като растение, никога не бях опирала до нуждата до го ползвам докато не изгорях.. За краткото лято, което имаме в Англия, аз успях да изгоря и някаква муха в главата ми ми подсказа да потърся информация за Алое вера.

Как да използваме Алое Вера при слънчеви изгаряния?

Един от най-често срещаните проблеми през летния сезон е слънчевото изгаряне. Когато не сме били особено внимателни към защитата или сме решили че не ни е нужна, това невнимание води до кожни проблеми.

Слънчевото изгаряне не само изсушава и възпалява кожата, но предизвиква сърбеж и болка, уврежда нейното здраве. Списъкът от кожни проблеми е богат: мехури, белене на кожата, белези, бръчки, суха кожа, лунички и дори удвояване шансовете за получаване на меланом.

За щастие има много естествени средства за защита, които много ефективно работят за лечение на слънчево изгаряне. Алое Вера е сред тези лекове. Под формата на сок или гел Алое вера има успокояващи и антибактериални свойства.

Как да използвате Алое вера при слънчево изгаряне

Необходими са ви:
  • Листа от алое вера
  • Студена вода
  • Лъжица
Какво правите:
  1. Взимате 2-3 средно големи месести листа от Алое вера. (Ако изгорялата област е голяма, тогава взимате повече или избирате по големи листа.)
  2. Изрязвате ръба с помощта на нож, за да го отворите.
  3. Използвайки лъжичка, изкарвате гела от листата.
  4. След това нанасяте гела върху засегнатите от слънцето участъци.
  5. Оставете го за няколко минути, докато хубаво попие в кожата. Гелът ще се абсорбира бързо и ще започне да изглажда засегнатото място, за да се излекува от болката, възпалението и дискомфорта.
  6. Когато изсъхне напълно и започнете да се чувствате лепкави на тези места, можете да го измиете с хладка, почти студена вода.

Листата от алоето можете да използвате и като ги поставите върху вече обелената кожа вследствие на слънчево изгаряне. Ще спрете сърбежа и мястото бързо ще възвърне предишния си вид.

Ежедневното приложение на гел от Алое вера по няколко пъти на ден ще ви помогне да премахнете слънчевото изгаряне бързо.

Разбира се има много методи, рецепти и техники. На мен лично тази ми се вижда най-лесна, най-бърза и ефективна. Има варианти и комбинации. Аз лично съм изпробвала тази техника и ефектът беше бърз и успешен.

Приложих го само веднъж вечерта веднага след изгаряне. Преди да го приложа не можех да си представя да седна: пареше ме и дори и само от въздуха. Аз стоях може би около 40 минути с гела. Толкова добре ми повлия, че заспах докато го чаках.

А след като го измих и спах спокойно през тази вечер и на другия ден беше останало само зачервяването на кожата. Но най-интересно е, че дори и само с едно прилагане, аз не стигнах до момента да ми се обели кожата.

На това му казвам силата на Природата.

Вижте още от Гери Налбантова тук