kapki_za_nos

Как да направите защитен маслен спрей за нос COVID-19

Сместта се прави във флакон 30 мл:

ЕМ Лаврово масл: 10 мл

ЕМ Чаено дърво: 10 мл

ЕМ Мащерка линалол: 5 мл

ЕМ Копайба: 5 мл

Използваните етерични масла има доказани анти-вирусни свойства, специално при коронавируси и грип, стимулиращи имунната система свойства, противокашлечни свойства, активиращи НК клетките свойства.

Противопоказания :

Деца под 7 години, бременност, кърмене, астма, алергия към някое от етеричните масла, атопична кожа и кожа с екзема, не се препоръчва в случай на епилепсия.

Начин на употреба при доказани симптоми (треска, грип, кашлица и отпадналост, задух, затруднено дишане):

Деца от 7 до 10 години: Нанасяйте по 5 капки, разредени в същото количество растително масло от кайсиеви ядки върху стъпалата или върху гърба / гърдите, на всеки час, като интервалите се увеличават при подобрение на симптомите. Препоръчват се максимум 8 нанасяния на ден.

Възрастни и юноши над 15 години: Нанасяйте 20 капки върху стъпалата, върху гърба и гърдите на всеки 30 минути, като разреждате нанасянията при подобрение. Редувайте мястото на приложение всеки път, за да не даде реакция кожата ви. Препоръчват се максимум 8 нанасяния на ден. Добавете малко кайсиеви ядки или базово масло от гроздови семки, ако кожата ви е чувствителна и реактивна.

Деца от 10 до 14 години: Нанасяйте 7 капки върху стъпалата или върху гърба, гърдите, на всеки час, като разреждате нанасянията при подобрение. Редувайте мястото на приложение всеки път, за да не даде реакция кожата ви. Препоръчват се максимум 5 нанасяния на ден. Добавете малко кайсиеви ядки или базово масло от гроздови семки, ако кожата ви е чувствителна и реактивна.

В случай на доказана инфекция с коронавирус се препоръчва употребата на етерични масла с цел модулиране на възпалителната и имунната реакция и подпомагане на тялото да управлява по-добре имунния шок, както и да подпомогне възстановяването на организма и по-бързото отслабване на вируса.

Автор: Здравка Гъркова, ароматерапевт