Клетъчно Хранене и Бременност

Правилното хранене по време на бременност е особено важно във връзка със запазване здравето на бъдещата майка и на детето, което ще се роди.

Бебето наддава на ръст и тегло ежедневно. Изгражда мускулите и костите си и се нуждае от всички необходими за това елементи. То черпи всичко, от което се нуждае от кръвта ви, особено аминокиселини, които изграждат протеините- основната мускулна материя. За изграждането на костната система черпи калций и други минерални соли, за червените си кръвни клетки- желязо, за химичните реакции, които се извършват вътре в клетките му- различни витамини.

Бебето консумира огромни количества от тези елементи, както и много други. Ако не се внасят в организма ви с храната, то за ваша сметка ще си вземе всичко, което му е потребно. Ето защо трябва да се храните правилно.

Особено полезни при бременност са биогенните и биотонични храни като накиснати и покълнали ядки, житни растения и семена, пресни плодове и зеленчуци, прясно изцедени сокове и др. Тук идват на помощ и суперхраните и хранителните добавки, които са изключително полезни за всяка бременна, независимо от индивидуалните и предпочитания към месна или безмесна диета.

Жените се нуждаят от много повече желязо, когато са бременни и понякога е много трудно да го получат само от традиционно използваните храни. Затова е добре да включите в менюто си суперхрани като АФА, Зелена енергия или Морска енергия.
Синьозелените водорасли са мощен природен източник на органичен вит.В12. В един грам се съдържа 6,7 мкг В12, което е 268% от препоръчителната дневна доза. Вит.В12 отговаря за кръвотворенето и производството на еритроцити (кръвни клетки, пренасящи кислорода до тъканите и извеждащи въглеродния диоксид от тях).

ВитД3

Участва активно в поддържането на минералния баланс и благодарение и на неговото участие калцият и фосфорът в кръвта ни са в достатъчно количество. Установено е, че над 87% от новородените и над 67% от майките имат нива на вит. Д по-ниски от 20нг/мл. За да се оптимизира това количество и за да не настъпват нежелани усложнения е необходимо да си набавяме допълнително вит.Д, особено през зимните месеци.

Ултравиолетовите лъчи са основен източник на този витамин за организма ни, но може да го доставим и чрез някои храни като например черен дроб, масло, мляко, сметана, жълтък и др.

Вит С

Както вие, така и вашето бебе, се нуждаете от този витамин всекидневно. Това е необходимо, за да може организмът да образува колаген, структурен протеин, който е компонент на хрущяла, сухожилията, костите и кожата.

Вит.С помага на тялото да абсорбира желязо. Затова приемайте повече богати на вит.С храни- цитрусови плодове, листни зеленчуци , някои зърнени храни и др. Необходимата доза за бременни жени е 85мг. на ден, а за кърмещи- 120мг.

Във водорасли АФА се съдържата 72мг. Вит С и това е приблизително 93% от необходимата доза.

Калций

Необходим е за изграждане на костната система и зъбите на бебето. Ако не му доставите необходимото количество, то ще черпи от вашите запаси, което ще доведе до липса на калций във вашия организъм.

Храни, богати на калций и магнезий са броколи, кисело мляко, извара, пълнозърнест хляб, соя, фасул, сурови ядки и др.

Много полезена е Морска енергия, защото идва от контролирани екологично чисти области. Червените водорасли в Морска енергия не само съдържат минерали, основно калций и магнезий, но още 74 други минерала и микроелемента.

Пробиотици

Приемайте пробиотици Ацидофилус и Бифидус преди и по време на цялата бременност и на кърменето. „Добрите бактерии” подобряват вътрешния микробен баланс на стомашно-чревния тракт и повишават съпротивителните сили.

Увеличаването на хормоните, умората и стресът нарушават здравословния баланс на добрите бактерии в червата. Те предизвикват застой в храносмилателната система и водят до запек, стомашно разтройство, гадене и повръщане.

Бременността кара имунната система да работи на 50% и приемът на пробиотици може да намали риска от настинки, дихателни инфекции, гъбични заболявания и кожни възпаления.

Според изследвания на финландски учени майките могат да предпазят децата си от екзема и астма, ако вземат Ацидофилус и Бифидус по време на бременността и кърменето.

Коластра

Особено важна за правилното развитие на плацентата, както и в случаи, когато бебето не се развива достатъчно. Тя би могла да предпази от аборти в по-късните месеци, тъй като действа регенериращо и укрепващо върху всички тъкани на майката и плода.

Коластрата засилва имунитета на майката и бебето и изключително полезна по време на цялата бременност и кърмене.

Комплекс Есенциални мастни киселини и Течно злато

Незаменимите омега 3 – 6 -7 и 9 са особено необходими в първите месеци на бременността, тъй като са много важни за развитието на мозъка и очите на зародиша.

Te увеличават жизнеността и гладкостта на кожата, блясъка на косата и здравината на ноктите, подобряват имунитета, регулират кръвното налягане и др. Предпазват от сърдечно-съдови и ракови заболявания, тромбози, артрити, дерматити, трудно зарастване на рани, депресии, затлъстяване, намалява лошия холестерол и др. Има изключително добър ефект върху кожата и е много важно за доброто зрение и интелекта на бебето.

Йод

В периода на бременността необходимостта от йод нараства. С какво е опасен йодният дефицит по време на износването на плода и как до го предотвратим?

Учените открили интересен факт – показателите на умствено развитие на населението (IQ-индексът) в регионите с недостиг на йод е средно с 15-20% по-нисък от местата, където йодът е в достатъчни количества. Явно има връзка между умственото развитие и йода. Но каква? Най-пряка, доказват фактите.

Както е известно, йодът е необходим компонент на хормоните на щитовидната жлеза и употребата в оптимално количество е крайно важна за нейното нормално функциониране. Постъпвайки в организма с храната и с водата, йодът активно се усвоява като най-вече се използва за образуването на тиреоидни хормони. Йодът се извежда от организма чрез отделянето му с урината.

Хормоните на щитовидната жлеза изпълняват множество функции. По време на бременността те са необходими за нормалното развитие на такива органи и системи на бебето като нервната, сърдечно-съдовата, половата, както и на опорно-двигателния апарат.

Йод в натурален вид можете да намерите в кафявите морски водорасли в супер храната Морска енергия.

АФА

Бременни, които употребяват микроводорасли през цялата бременност са по-малко застрашени от разширени вени, състаряване на кожата, кариеси, проблеми с ноктите, настроението и др.

Със сигурност може да се твърди, че чрез консумацията на микроводорасли бременните жени могат да съхранят здравето, младостта и красотата си и дори след няколко раждания да останат привлекателни.

Афа е диворастящо синьозелено водорасло от езерото Кламат. То е едно от малкото видове, които растат в диво състояние в своята собствена естествена среда, едно от най-богатите на хранителни вещества места в света.

Водораслите са превъзходна храна по няколко показателя:
  1. по скорост на асимилация, смилаемост и абсорбация;
  2. като източник на храна и енергия;
  3. по хранителна концентрация;
  4. като превантивно средство срещу болести.
АФА е най-богатият растителен източник на В12, съдържа над 40 макро- и микро елементи. Тя е най-концетрираната храна с най-много витамини, минерали и протеини. Притежава способността да превръща ефективно глюкозата в енергия посредством вит.В.

Ензими и водорасли

Някои от неудобствата на третото тримесечие на бременността са запек, сърцебиене, лошо и забавено храносмилане, киселини. Затова е необходимо да прибавите храносмилателни ензими към храната.

Една капсула по време на хранене ускорява храносмилането и усвояването на поетата храна, активира обмяната на веществата и стимулира тялото да произвежда собствени ензими.

Нивото на готварската сол в майчината кръв и в тъканите е повишено. Характерно за бременността е задържането на течности, поради което в храната на бременната не трябва да има излишъци от натриев хлорид. Най-добре е готварската сол да се замени с Хималайска кристална сол.

Соленият разтвор за пиене Соле съдържа 84 вида йонизирани минерали и микроелементи, хармонизира алкално-киселинното равновесие и нормализира кръвното налягане, помага ни да разтворим и изхвърлим натрупаните утайки, помага при кожни проблеми, чисти организма от олово, живак, арсен и др.

КоензимQ 10

Необходимо е да се приема по бременността, защото е източник на енергия за мускулите и улеснява раждането. Може да се приема и под формата на прах като Клетъчна енергия.

Лайтън-ъп

Увеличаването на теглото през цялата бременност трябва да е около 10-12кг. Изследванията показват, че жените, които трупат много килограми по време на бременност са заплашени от затлъстяване и след това.

За да се предпазите от това замествайте едно хранене с Лайтън-ъп. Лайтън-ъп е пълноценна, балансирана клетъчна храна на базата на водорасли АФА, биобадеми, биокиноа, коензим Q10 и алфа-липоева киселина с добавени специални естествени активатори на метаболизма. Една порция осигурява в балансиран вид всичко, което ни трябва, за да сме здрави: лесноусвоими протеини, всички незаменими аминокиселини и пълен набор от витамини и минерали.

Идеалната бърза храна за заети хора-полезна, здравословна, вкусна, след която оставате с чувство на лекота, висока работоспособност и ясна глава.

/ от Aquasource – Продукти За Пълноценно Здраве /

Вижте още: Бахови капки при бременност и раждане