Книги за деца

В приказките са събрани мъдростта и тайните на всеки народ. Те запознават децата с традициите, обичаите и ценностите, които всеки един народ носи и предава на поколенията. Приказките пренасят децата през времето и пространството – в стари времена, сред чужди народи, по чужди земи. Знанието, което децата придобиват чрез приказките не може да бъде придобито по друг начин.

Когато четем заедно ние съпреживяваме детската емоция от потапянето в света на приказките. За децата това е споделено време от особена важност, защото с тълкуването и интерпретацията на прочетеното, децата успява да вникнат в дълбочина и правилно да извлекат поуките и ползите от конкретната приказка. Има ли по-прекрасно преживяване от това родителят да прегърне детето си и заедно с него да влезе в света на приказките.

Приятно четене!

Когато детето слуша само, а не гледа приказка, то развива своето въображение. То става герой от тази приказка и колкото по-често я слуша, толкова по-добре научава своята роля. В Академия за детско здраве, сме подготвили за Вашите деца прекрасните драматизации на българската звукозаписна компания Балкантон създадена през 1952 г. и завещала ни неповторимите си приказки, които с многото си герои и чудесни песнички канят вашето дете в един приказен и неповторим свят.

Приятно слушане!

balgarski-prikazki

chervenata_shapchica

Пинокио

Карлсон