Кои са най-важните Шуслерови соли през 9-те месеца бременност?

В комбинация със здравословния хранителен режим, Шуслеровите соли могат да помогнат на бъдещата майка да се наслаждава истински на бременността си. 

Без притеснения от преждевременни контракции, стрии и разширени вени, отоци и задържане на течности.

Сол №1калциум флуоратум (калциев флуорид)

Наричат я още солта на бременността, защото осигурява еластичност на тъканите и не позволява образуването на стрии, разширени вени, хемороиди, целулит. Важна е за дамите с чувствителни зъби.

Сол №2калциум фосфорикум (калциев фосфат)

Тя е особено необходима за деленето на клетките, за растежа на плода. Освен това се грижи за здравината на костите и зъбите и на майката, и на детето. 

Сол №3ферум фосфорикум (железен фосфат)

Освен пръв помощник на имунната система и защита от вируси и инфекции, тя е чудесна профилактика за желязо-дефицитната анемия по време на бременност, защото подпомага правилното разпределение на желязо в организма.

Сол №4калиум фосфорикум (калиев фосфат)

Тя е пръв приятел на нервната система. Грижи се бъдещата майка да бъде бодра и в добро настроение, предпазва я от депресивни състояния. Помага образуването на нервните пътища на плода.

Сол №5магнезиум фосфорикум (магнезиев фосфат)

Тя е най-добрата профилактика на преждевременни контракции и неприятни крампи в мускулите.

Сол №6 натриум хлоратум (натриев хлорид)

Това е най-широко известната готварска сол, разредена на хомеопатичен принцип. Тя е от жизнено важно значение за баланса на течности и не позволява появата на отоци по време на бременност.