Цветята на Доктор Бах

Доброто здраве е хармония и ритъм, когато мислим положително, конструктивно и щастливо. Противоположното е, когато мислим негативно и деструктивно. Това е силата на мисълта и силата, която притежава всеки един от нас над тялото си!

Истинските причини за физическите заболявания се крият в негативните чувства и мисли, като разбалансират енергията ни и спират нормалния процес на жизнена енергия.

Върху тази основа стъпва и Доктор Бах, когато постепенно открива цветята, които покриват 38 негативни душевни състояния.

38-те лека представляват цялостна система за лечение, но първо е подбирано заради функцията – да лекува психиката. Всички тези цветя с изключение на 3 от тях са диви цветя от природата, които ние познаваме. Използвани са само цветовете, тъй като растат над земята, на слънце, на въздух и съдържат семето, което е продължителността на живота.

Лечебната сила на растенията са енергия, която повишава вибрациите ни и отпушва съзнанието ни, за да живеем и действаме позитивно. Те ни помагат, за да си помогнем!

„Ще има времена, когато Земята масово ще боледува … Това ще бъде така, за да може човекът да издигне съзнанието си и да започне да използва по голяма част от душата си!“

Д-р Еуард Бах

Тема с продължение…