Лятото към есента

Ако лятото е сезонът, когато активно се движим, общуваме, събираме впечатления и емоции, то есента е времето за събиране на реколтата, на спомени, на себе си.

И ако сме се подготвили добре, имаме натрупани положителни ресурси, то тогава ще сме здрави, дори когато навън има „здравословни предизвикателства“.

Нека се подготвим за настъпващите сезони и студени дни с една лесна, но много ефективна практика.

Точки СюанЦзи и ШуФу подсилват имунитета и укрепват белия дроб, Да Чжуй разсейва „студ и вятър“. Тук имам предвид не само температурата на времето, а вътрешните огън и студ. Тогава, когато често чувствате горещина, независимо от времето навън или имате студени крайници.

И практиката е чрез потупване по определени биоактивни точки.

С приятелското потупване целим да активизираме тези точки и да задействаме процеса на самовъзстановяване и саморегулация на организма. От 5 до 10 минути е лечебната дозировка за въздействие.
При положение, че наскоро сте преминали през настинка или грип, продължавате с тази техника (и други, адекватно) още поне две седмици.

Разбира се, винаги препоръчвам да правите профилактика и укрепвате имунитета не след заболяване, а вместо боледуване!
Успех!

П.С.
Какво означава китайската поговорка – „боледуват болните, не боледуват здравите“?
Това ще рече, че когато укрепваме слабите си места в тяло и психика, то ние не се разболяваме. Когато не обръщаме внимание на слабите си места при определени условия – неблагоприятни въздействия – студ, жега, вятър, стрес и др., то тогава боледуваме.

Бъдете здрави!