Малиново масло и зехтин предпазват от слънчево изгаряне

Снимка: Личен архив

„Слънцето става все по-силно и защитата на кожата е задължително условие преди плаж и престой на открито. Тя може да бъде постигната и само с хомеопатични средства и подходящи олиа за намазване“, казва д-р Ерма Миронова, хомеопат и Шуслеров терапевт.

„За профилактика препоръчвам олиа като зехтин и масло от малинови семена. Те се намазват преди излагане на слънце и са особено подходящи за атопици – възрастни и деца с много чувствителна кожа. В случай на изгаряне се прилагат хомеопатичните лекарства Arnica и Calendula (невен) – тя е първи избор при изгаряне. Ако поражението е само зачервяване, се намазва с майчина тинктура Calendula. Ако е по-сериозно зачервено, се използва унгвент, който съдържа екстракт от невен с ланолин и вазелин“, обяснява д-р Миронова.

Малиновото масло има естествен слънцезащитен фактор и е богато на омега-3 и омега-6 мастни киселини. Действа благотворно на кожата, като я хидратира дълбоко и я успокоява при зачервявания.

Разумното излагане на слънце на морето е не повече от 1-2 часа. Първото условие е то да стане постепенно, а второто – да е сутрин от 8 до 10 ч. След това децата трябва да се приберат от плажа. Надвечер, към 18,30-19 ч пак може да се излезе на плаж, само за къпане и игра.

На плажа, както и по време на по-продължителен престой навън през лятото, кожата трябва да се намазва с избраното олио на всеки 3-4 часа.

Свързани статии

вана
безсмъртниче
масла
masla
kapki_za_nos
aroma
hranene
dete-lekar
nedovolno-dete
mrasen-vazduh
СугестопедияShutterstock
mlada-jena
esencialni-maslaPixabay
СърцетоPixabay
dete-plaj
shishe-homeopatia
bremennost-maslashutterstock
masla
eterichni masla
eterichni masla
Шуслерови соли