Миенето на зъбите поне два пъти дневно е изключително важно

Миенето на зъбите поне два пъти дневно е изключително важно за децата

Знаете ли, че според проучвания, 35% от децата не мият зъбите си два пъти на ден..

Надяваме се вашите деца не попадат в тази статистика, защото миенето на зъбите поне два пъти дневно е изключително важно за поддържането на здрави зъби и добра устна микрофлора.

На пръв поглед изглежда лесно, но всъщност не е. Има правила, които е добре да се спазват. Ние родителите изграждаме навици в децата си и затова трябва да сме техният добър пример.

Много родители мислят, че след като все още бебето няма зъби, няма нужда да му измиваме добре устата, права ли съм до тук? Ето тук е грешката на родителя.

Правило номер
  1. Със или без зъби се прави устна хигиена.
  2. Децата трябва да знаят, че е задължително да мият своите зъби. Е, отначало помага мама, но тя помага за всичко. Има четки за зъби, на които дори паста не е необходима. Да, правилно прочетохте, ще ви кажа и за тях също.
  3. Зъбите се мият 3 минути сутрин и още толкова вечер. Можете да купите пясъчен часовник за тази цел.
  4. Взимайте глава на четката, съобразена с възрастта на детето ви. Нека да е с мек накрайник.
  5. Има оцветяващи бонбони, които показват дали зъбите се мият правилно- децата ги харесват.
  6. Ако все пак използвате паста за зъби, нека тя да бъде билкова.

Английската компания „Аквасорс“ предлага четки за зъби „Soladay – Eco“, които са магически и не е нужно да се използва паста за зъби. Четката за зъби е разработена от дентална медицина на Стоматологичния университет Нипон в Токио.

Как действа тази четка?

Зарежда се от изкуствена или естествена светлина и се активира от слюнката. Внимание.. Магията се крие във фоточувствителната титаниева пръчица на Soladey-eco. Тя преобразува светлината в негативно заредени електрони (йони).

Най-вероятно идва и въпросът как се използва тази четка .. ? Намокряте четката за зъби е я поставяте в устата. След това Пръчицата освобождава тези йони, които се активират със слюнката, след това те привличат положителните йони от киселината в зъбната плака. След което киселината се неутрализира и плаката се разпада. Премахва успешно плаката и предпазва от кариеси.

Поздрави от мен Ивелина Колева.

Автор: Ивелина Колева