По време на бременност баховите капки отстраняват страхове, несигурност и тревожност

bremennost-bah

Източник: Shutterstock

„Абсолютната безвредност на есенциите ги прави подходяща терапия и по време на бременност. Те ефективно отстраняват както съществуващи физически проблеми – общо неразположение, гадене, отпадналост, така и страхове, несигурност, тревожност… ”

Тодор Господинов

„Добре е да се уточни, че бременността сигурно е един от най-важните моменти в живота на една жена и не е патология. Бременната жена не е болна, макар и често да има нужда от внимание и ласки, и то повече от обикновено.

Ако бременността е желана, майката има изключително силна връзка със съществото, което носи в утробата си, и е много по-уязвима, отколкото си мисли.

Разбира се, тъй като е налице промяна, добре е да се взима Walnut. А понеже – както знаем – от хормоните всичко може да се очаква (те често принизяват и най-хубавия и поетичен миг заради продължителните прилошавания и повръщания през първите три месеца), в този случай ви препоръчвам да прибегнете към Rescue+ Scleranthus. Прекрасна комбинация против гадене!

Важно е обаче и да отчетем, че бременността е едно усилие в повече, особено ако имаме други деца и не сме в състояние да прекарваме дните в галене на корема си и бродиране на лигавничета. Да се взимат цветовете по време на бременността е изключителна помощ и за бебето, което ще се роди, тъй като тяхната енергия ще му дари хармонична и ласкава вибрация.

Използвайте много Olive, защото във всички случаи бременността е физически и психически стрес. Заради промените, които настъпват с тялото и заради изострената чувствителност, която поражда.

Съществуват обаче и притесненията и хилядите тревоги, които една майка сама си създава.”

Барбара Мацарела

„Лечението с цветовете на д-р Бах, което хармонизира майката през време на бременността, може само да се отрази добре на детето, както всичко хубаво и хармонично през това време. Описани са случаи при жени със склонност към аборти, на задържане на бременността след приемане на есенциите.”

Метхилд Шефер

„Очевидно бременността е идеален период за вземане на есенции, защото тя може да бъде време на дълбоки емоционални изживявания и резки промени в настроението. Освен това често се наблюдава голяма доза страх и безпокойство във връзка с предстоящото раждане, нужда от освобождаване от миналото и подготовка за голямата промяна в живота.”

Канди Хиленбанд

Диагностика

„Диагнозата в тези случаи не се различава от тази през другите периоди от живота.”

Метхилд Шефер

„Лечението с цветове се характеризира с висока степен на индивидуалност. Затова приготвянето на стандартни смеси не е подходящо – то се разминава както с действителността, така и с основните принципи на лечението по д-р Бах.

Проблемите на всеки отделен човек са винаги индивидуални и затова всяка личност има нужда само от своята комбинация от цветове при определена ситуация”

Метхилд Шефер

„По-често срещаните комбинации зависят освен от личността на лечителя, от местността и от типа на хората, които живеят в нея”

Метхилд Шефер

Цветове

 • Мимулус (2) (Mimulus) – цвете на куража (липса на сигурност, страх от заобикалящата среда)
 • Трепетлика (4) (Aspen) – цвете на предзнаменованието (негативни предчувствия и страх от обсебване)
 • Червен конски кестен (5) (Red Chestnut) – цветето на отделянето (прекалена загриженост за другите, форма на негативна зависимост от тяхната любов)
 • Хрущялка (7) (Scleranthus) – цветето на равновесието (пасивност при ситуация на избор, страх от грешка при правене на избор, честа промяна на мнението и настроението, колебливост)
 • Нокът (13) (Honeysuckle) – Цветето на тук и сега (носталгия по миналото, отказ за фокусиране в настоящето)
 • Маслина (15) (Olive) – Цвете на обновлението (изтощение в резултат от загуба на физическа и психическа енергия, често водещо до дълбока меланхолия)
 • Орех (24) (Walnut) – цвете на обновлението (неувереност, непостоянство, лесна податливост на чужди влияния, често поради това, че личността се намира в повратна точка на живота си)
 • Лиственица (26) (Larch) – Цветето на вярата в себе си (липса на вяра в себе си, колебливост)
 • Джел (25), Зеленика, Самодивски чимшир (Holly) – цветето на гнева (гняв, често породен от неразбрана любов).
 • Дъб (32) (Oak) – цвете на упоритостта (упоритост граничеща с инат, работохолизъм, липса на грижа към себе си, вечна борба за оцеляване и вечна борба с живота)
 • Дива ябълка (33) (Crab Apple) – цветето на душевната невинност и чистота (мания за ред и чистота, изпадане в крайности по отношение на физическото тяло, неуместно и необяснимо чувство за срам)

Автор: Нели Мутафова, бахов терапевт

Свързани статии

храненето в детска възраст
bremennost-bah
dete- qde- salata-imunitetdete- qde- salata -imunitet
Правилното хранене на жената преди и по време на бременността и след раждане
stamahPixabay
zdravoslovni navici
deca-imunitet
kapki-bahShutterstock
masla
aroma
silni-deca
bremenna-esen
bremenna-jena
bebe-suche
Майчиното мляко и предимствата на естественото храненеshutterstock
mursalski-chay
tikva
nedovolno-dete
semeystvo-se-hrani
novorodeno
СугестопедияShutterstock
esencialni-maslaPixabay
СърцетоPixabay
bremennost-maslashutterstock
relaxationPixabay
Фолиевата киселина, Чиния с броколиPixabay
masla
Началото на живота
Майчиното мляко и предимствата на естественото храненеshutterstock
Шуслерови соли