fbpx

д-р Галя Манчева

Създател и Главен редактор

По професия съм икономист, притежавам образователна и научна степен „доктор по политология”. Майка съм на две прекрасни момичета едното, от които вече пълнолетно.
Когато станах родител за първи път, започна и моето развитие като такъв. Имах дълъг и труден път. Положих и продължавам да полагам много усилия в това да се усъвършенствам като родител и да бъда осъзнато в тази роля.
Отглеждането на деца винаги е съпроводено с различни предизвикателства една част, от които свързани и със здравето им. Когато се наложеше да се справям с това, аз предпочитах средствата и методите на холистичната медицина.
По онова време далеч не бях чувала терминът „холистично лечение”. Желанието ми, обаче беше да осигуря на децата си живот далече от антибиотиците. Това желание ме водеше и аз започнах да изучавам и прилагам различни алтернативни терапии. Резултати имаше повече от добри. Разбира се, освен холистичното лечение, мой голям съюзник е и превенцията – здравословното хранене, двигателната активност и чистият въздух са сред моите фаворити, когато говорим за отглеждане на деца. Но имам и една тайна съставка – безусловната любов! „Майчиният витамин”, както я наричат напоследък, е моето най-силно оръжие във всяка ситуация.
Бих искала с помощта на kidhealthacademy.eu да споделям своя опит и насърчавам родителите да развиват себе си като такива, да бъдат осъзнати в тази роля и в големите отговорности, които произтичат от нея, да полагат грижи за децата си такива, че те да растат здрави и постепенно да се превръщат в пълноценни и уверени възрастни.

© Copyright - Академия за детско здраве