Лице на Академия за детско здраве

Теодора Драговска

Теодора Драговска

Kинезитерапевт и логопед

Аз съм Теодора Драговска, кинезитерапевт и логопед. В работата си помагам на пациентите да подобрят стойката и подвижността на тялото си, както и да възвърнат доброто си самочувствие.

Да се чувствам полезна, да ги подкрепям и насърчавам в трудните моменти на терапията, е от значение за мен. Обръщам внимание на индивидуалния подход в лечението, за да бъде успешно възстановяването.

Работя съвместно с родители и деца с гръбначни изкривявания, плоско ходило и наднормено тегло. Вярвам, че в процеса на лечение при децата, отношението и участието на родителите, имат несъмнено въздействие върху оздравяването, психиката и емоциите на децата.

В практиката си имам възможността да създам индивидуален комплекс за всеки пациент, спрямо специфичните нужди, включващ лечебен масаж и насочени упражнения за мобилизиране мускулатурата на гърба и кръста, коригиране на стойката и повлияване на болката.

Като логопед работя с деца с артикулационни нарушения, свързани с неправилното изговаряне на един или повече звукове, както и с възрастни с афазия (придобито нарушение на езиковите функции), вследствие на мозъчна увреда.Терапията се извършва с активното участие и подкрепа на близките и е съобразена с възможностите на пациента.

За мен всеки нов ден е една прекрасна възможност – да творя, да правя добро, да се уча. Бъдещето е тук и сега. Усилията и творчеството в работота ми днес, са свързани с бъдещото утре, затова не забравям да благодаря за доверието и вярата на пациентите.