Лице на Академия за детско здраве

Теодора Драговска

Теодора Драговска

Kинезитерапевт и логопед

Аз съм Теодора Драговска, кинезитерапевт и логопед. В работата си помагам на пациентите да подобрят стойката и подвижността на тялото си, както и да възвърнат доброто си самочувствие. Да се чувствам полезна, да ги подкрепям и насърчавам в трудните моменти на терапията, е от значение за мен. Обръщам внимание на индивидуалния подход в лечението, за да бъде успешно възстановяването.
Работя съвместно с родители и деца с гръбначни изкривявания, плоско ходило и наднормено тегло. Вярвам, че в процеса на лечение при децата отношението и участието на родителите имат несъмнено въздействие върху оздравяването, психиката, и емоциите на децата.
В практиката си имам възможността да създам индивидуален комплекс за всеки пациент спрямо специфичните нужди, включващ лечебен масаж и насочени упражнения за мобилизиране мускулатурата на гърба и кръста, коригиране на стойката и повлияване на болката.
Като логопед работя с деца с артикулационни нарушения, свързани с неправилното изговаряне на един или повече звукове, както и с възрастни с афазия /придобито нарушение на езиковите функции/ вследствие на мозъчна увреда.Терапията се извършва с активното участие и подкрепа на близките и е съобразена с възможностите на пациента.
За мен всеки нов ден е една прекрасна възможност - да творя, да правя добро, да се уча. Бъдещето - то е тук и сега. Усилията и творчеството в работота ми днес са свързани с бъдещото утре, затова не забравям да благодаря за доверието и вярата на пациентите.

================

Тел:0897 02 48 47

Имейл: tdragon@abv.bg

Лична страница: www.dragovska.com

Лица на Академия за детско здраве

Irena Petkova
Neli Mutafova
Marinela
Galina Kabadjova
Vanya ZaharievaVanya Zaharieva
Dessy Peeva
СугестопедияShutterstock

Лице на Академия за детско здраве

Галя Манчева

Галя Манчева

Създател на Академия за детско здраве

Майка съм повече от 15 година на две прекрасни момичета. Отглеждам децата си с помощта на холистичната медицина.

Бих искала с помощта на "Академия за детско здраве" да споделя своя опит и насърча родителите да развиват себе си като такива, да бъдат осъзнати в тази роля и в големите отговорности, които произтичат от нея, да полагат грижи за децата си такива, че те да растат здрави и постепенно да се превръщат в пълноценни и уверени възрастни.Отглеждането на деца винаги е съпроводено с различни предизвикателства, една част от които свързани и със здравето им. Когато се наложи да се справям със здравето на моите деца, аз предпочитам средства и методи различни от класическата медицина.

Желанието ми е да осигурявам на децата си живот далече от антибиотиците. Това желание ме водеше през годините и аз започнах да изучавам и прилагам различни алтернативни терапии. Резултати имаше повече от добри. Разбира се, освен холистичното лечение, мой голям съюзник е и превенцията – здравословното хранене, двигателната активност и чистият въздух, са сред моите фаворити, когато говорим за отглеждане на деца. Но имам и една тайна съставка – безусловната любов! „Майчиният витамин”, както я наричат напоследък, е моето най-силно оръжие във всяка ситуация.

Когато станах майка за първи път, от този момент започна моето развитие като родител. Положих и продължавам да полагам много усилия в това да се усъвършенствам като родител и да бъда осъзнато в тази роля.

Създател съм на менторски програми "Вътрешна хармония", с които помагам на работещи майки да управляват времето и енергията си така, че да бъдат успешни и да отглеждат пълноценно децата си. Повече информация можета да намерите на адрес: consult.mancheva.info.

================

Тел: 0888577027

Имейл: g.mancheva@abv.bg

Лична страница: mancheva.info

Лица на Академия за детско здраве