Лице на Академия за детско здраве

Ваня Тодорова

Ваня Тодорова

Конна база "Ахил"

Казвам се Ваня и вече 5 години ръководя конна база „Ахил“, едно китно място за езда, забавления и почивка в планината Витоша, само на 6 минути с автомобил от София.

Още при първия ми контакт с конете усетих въздействието им върху човешката психика и физика. Освен че са красиви, умни и грациозни, те ни помагат да се освободим от стреса и ежедневните грижи и ни зареждат с добро настроение и оптимизъм. Доказано е, че само при десетминутна разходка с кон, нивото на хормона окситоцин, се увеличава многократно.

Конната база предлага обучение по езда, разходки и преходи в планината, забавления с кончетата за малки и по-големи деца, организиране на рождени дни, тийм билдинги и събития по различни поводи.

Конете са доказани терапевти. Те помагат изключително много при физически и психически увреждания като детска церебрална парализа, спинална мускулна атрофия, аутизъм, синдром на Даун, хиперактивност и дефицит на вниманието, депресия и други. Незаменим помощник са при проблеми с израстването при тийнейджърите и освобождаването от различни зависимости.

Конната база, заедно с фондация „Можем Заедно“, работи успешно вече втора година в помощ на деца и възрастни с различни увреждания като чрез кампании и дарителство осигурява посещения на много деца при минимално заплащане.

Старая се постоянно да усъвършенствам знанията и опита си в този непознат и не много разпространен терапевтичен метод в България с намерението да стане широко достъпен и препоръчван и от лекарите както е в други европейски страни.

================

Тел: 0895686019, 0888253349

FB: https://https://web.facebook.com/konna.baza.ahil.sofia/

https://www.facebook.com/TogetherWeCan.bg/

https://sofia.konnabaza.bg/

Статии от автора

kon-i-deca
dete-i-kon
dete-na-kon

Лица на Академия за детско здраве

Irena Petkova
Neli Mutafova
Marinela
Galina Kabadjova
Vanya ZaharievaVanya Zaharieva
Dessy Peeva
СугестопедияShutterstock