Водораслите и децата

В последните години наблюдаваме тенденция на много сериозен ръст на развитието на технологията. Колкото и да се стараем да държим децата далеч от екраните, това е нейзбежно, защото  те са зели много голяма част от нашето ежедневие. Доста често децата имат достъп до технологични устройства от много малка възраст. Доказано е, че не влияе добре на развитието им. Аз лично като майка, чиято работата е пряко свързана с телефон и компютър и на този етап не мога да си позволя детето ми да е на пълен ден в градината, прекарваме доста време заедно. Но работата чака мен… В този случай технологийте са ми в помощ, за да мога да си открадна време и да свърша нещо. През това време той или играе своята любима игра с Paw Patrol, или гледа детско. Моето лично наблюдение, е че когато той прекара твърде дълго време пред екрана започва да става агресивен, нервен и неспокоен. Убедена съм, че всеки родител, който позволява на детето си да прекарва време пред екрана наблюдава промяна в поведението, която за съжаление е в не добра насока. Това е така, защото всяко технологично устройство излъчва радиация. Радиацията е нещо невидимо, но има много сериозно негативно влияние върху всеки организъм. Тя влияе пряко на мозъка и всяка клетка в нащето тяло.

Как можем да помогнем на себе си и децата си да намалим максимално това влияние?

Като за начало трябва да намалим до колкото е възможно времето на детето пред екрана. Тук идва помощта на водораслите и по конкретно ще разгледаме синьо-зелените водорасли АФА. Те са сладководни водорасли и сега е моментът да кажа, че с тези водорасли трябва да сме много внимателни при избора им. Важно е да изберем органичен и чист продукт с доказан произход! Аз съм се доверила на Английска комапния за супер храни и техните АФА водорасли са от най-чистото място на света, а именно Езерото Кламат в щата Орегон, Америка.

Ползите на водораслите АФА:

Алкализация на организма

Живеем в киселинна среда и всичко токсично около нас окислява организма ни. Водораслите АФА са единствената храна в света с 11 pH. Това означава, че поради високото си PH, те успяват да навлязат в клетката и да изчистят токсините, като в същото време захранват клетката с най-добрата храна и я алкализират.

Изчитват радиацията от организма

Както вече казахме водораслите прочистват организма ни на клетъчно ниво. Почиствайки клетката, те изчистват всеки орган и система в нашето тяло. Благодарение на това си качество са много полезни във всички здравословни насоки.

Храна за мозъка

Редовният им прием подобрява концентрацията многократно. Действа успокояващо на нервите и подобрява качеството на съня. Научно доказано е, че хората, който приемат водорасли са с 1.5 пъти по-умни от тези, който не приемат. Все повече зачестява проблема с концентрацията при децата. Много често е в следствие на прекалено стоене пред екраните. Концентрацията се подобри много при моят син, от както приема водораслите. При себе си наблюдавам, че съм по-спокойна от преди, спя като бебе и дори когато не съм спала необходимите 8 часа на сутринта пак съм свежа като краставичка. А при моят син наблюдавам, че е една идея по напред в развитието си от свойте връстници. Понякога съм много приятено изненадана как разбира и научава неща, който никога не са му били обяснявани и в тези моменти си казвам: “ Ааа това е защото пие АФА“  Оказа се, че водораслите АФА имат способността да улават азота от въздуха като образуват вещества, наречени прекурсори на невропептиди. Тези вещества служат като строителен материал за изработването на мозъчните хормони. А те са в основата на функционирането на нервната система. Тоест пиемайки водораслите от езерото Кламат, ние даваме на нервните клетки суровина за производство на мозъчни хормони, а те са от огромно значение за това как ще протичат процесите в нервната система – бързина на мислене, концентрация, памет, креативност, когнитивни функции, регулация на всички жизнени процеси и т.н.

Това обяснява защо АФА са един мощен антидепресант, който осигурява на нервните клетки строителния материал за производство на хормоните на щастието – ендорфини и енкефалини. Редовният прием на АФА води до преудоляване на депресията, понижава стреса,подобрява настроението и спомага за една позитивна нагласа към живота. този ефект може да се усети още в първите дни след започването на приема. разликата между  водораслите и антидепресантите е: няма отрицателни ефекти!

Освен изключителното си влияние върху нервната система, АФА също много подсилва имунната система.

Накратко ползите от приема на синьо-зелените водорасли е многоброен. А на родителите като мен, който държат на грижата за здравето ще кажа, че това е най-доброто, което можете да дадете на детето си, за да го предпазите от окислената среда, от радиацията и стреса, в който живеем. Предполагам много от вас ще се съгласят с мен, че когато детето има здрава имунна система, нищо не е способно да го бутне. Да не забравяме, че и за нас като родители е не по-малко важно да сме здрави и спокойни.

Вече има доста доктори в хомеопатията използващи АФА в своята практика и всички се обидиняват около твърдението, че водораслите АФА помагат на много деца да излязат от порочният кръг „болест-антибиотик-болест-антибиотик“.

Ако желаете да научите повече за водораслите в докторската практика и при какви състояния са били тествани и са помогнали можете да потърсите книгата на Д-р Диана Стоянова „Дами и господа представаям ви АФА“ А също така и Д-р Петър Найденов „Зелените лъчи на светлината“.