Йога за деца улеснява заспиването

kid-yoga

Източник: Pixabay

Йога дава на децата средство за самостоятелно успокояване, което е начин телата им да се забавят с естествено темпо, казва Лори Джордан, автор на книгата „Йога преди лягане“.

Йога има много предимства за растежа и развитието на децата. Редовна практика с вашите деца може да им помогне да се успокоят, преди да заспят.

Сънят на децата е повод за често срещано притеснение при много родители. Вие искате децата ви да имат добър нощен сън, но в края на натоварения ден заспиването може да бъде борба при много от тях. Ако детето ви заспива трудно, опитайте да направите кратка вечерна тренировка по йога, част от вашата редовна практика преди лягане.

„Йога дава на децата средство за самостоятелно успокояване, което е начин телата им да се забавят с естествено темпо“, казва Лори Джордан, учител по йога в Кънектикът, САЩ, и автор на книгата „Йога преди лягане”. Джордан предлага 10- до 15-минутна практика, включваща няколко асани, дихателни упражнения и визуализации.

Малките деца могат да се освободят от излишната енергия чрез асани и релаксиращи практики като напрягане и освобождаване на мускулите или игрово адаптиране на прости пози.

При по-големите деца практиките на дишане и визуализациите могат да им помогнат да отработят по-добре емоциите от деня. Помолете децата да прекарат няколко минути, като си представят, че са на място, където се чувстват сигурни и щастливи.

За да затворите сесията: помолете детето си да разтрие дланите си и да ги постави върху очите. След това заедно с детето свалето дланите и внимателно ги положете върху сърцето му.

Източник: yogajournal.com

Свързани статии

aroma
meditacia
deca-uchat
silni-deca
dete-i-kon
bremenna-esen
dete-zdrave
dete-na-kon
kid-yoga
yoga-deca
adult-childPixabay
jena-disha
suria-namaskarShutterstock
esencialni-maslaPixabay
dete-tsveteShutterstock
dete-igrae
deca-yoga
relaxationPixabay
Dete-kolelo
Dete-dishashutterstock
masla