Законът за излекуването

Законът за излекуването

Чували ли сте за закона за излекуването? А за Константин Херинг?

Предполагам не, но аз на драго сърце ще ви разкажа.

Константин Херинг е един от предвестниците на холистичната медицина и основоположник на натуропатията (природолечението).

Той открива един важен механизъм, известен като Закон на Херинг за излекуването:

В хода на истинското излекуване симптомите се преместват от вътрешността на тялото навън към кожата, от по-важните органи към по-маловажните, от горните части на тялото към долните (от главата към крайниците).

Симптомите на болестта изчезват в ред, обратен на появяването им (първо най-новите, след това по-старите и накрая най-старите). За изчезването на всеки симптом са нужни толкова месеци, колкото години той е съществувал.

Излекуването настъпва в посока от психическите към телесните симптоми.

Влошаването на здравето (често чрез потискаща медикаментозна терапия) става по обратния ред: отвън навътре, отдолу нагоре, от по-маловажните към по-важни органи и от тялото към психиката.

🍀 Какво означава това? 🍀

➡️ Лекуване от главата надолу- това означава, че преди да започнем да се лекуваме, трябва да вярваме, че можем да се излекуваме. Трябва да сме психически подготвени и силни, за да дадем възможност на тялото да се лекува. Не трябва да се съмняваме в мъдростта на природата и способността на организма да се излекува сам.

➡️ Лекуваме се отвътре навън – трябва да дадем време на организма ни да се изчисти, да се освободи от токсините. Не бива да пречим на тялото да изхвърля секрети- хрема, храчки, слуз и гной. Тялото трябва да се подпомага, а не да се потиска с химия. Повечето лекарства потискат изхвърлянето на секрети, което е лошо, защото токсините могат да навлязат по-дълбоко в тялото и да причинят други проблеми.

➡️ Симптомите изчезват в ред, обратен на появата им – което означава, че последният проблем, който е бил потиснат, е първият проблем, който ще бъде в процес на излекуване от организма.

За съжаление този закон не се използва в стандартната медицина. Тя приема, че след като симптомът е потиснат или болният орган отстранен, проблемът е отстранен, а пациентът излекуван.

Вижте още: Лечебните свойства на маслата