Лице на Академия за детско здраве

Здравка Гъркова

Здравка Гъркова

Ароматерапевт

Здравка Гъркова е създател и собственик на АРОМАЗОН.БГ, възпитаник и привърженик на френската школа по ароматерапия. Тя е сертифициран специалист по семейна и научна ароматерапия към Френската Федерация по Ароматерапия и трейнер на френската Лаборатория за етерични и базови масла "Laboratoire Altho". Сертифициран специалист по Гемотерапия (лечение със стволови клетки от растения).

Ароматерапията е нейна страст от дълги години, а освен страст – и нейна професия. Тя се е посветила изцяло на задълбоченото изучаване на есенциите, етеричните, растителните масла, мацератите, хидролатите, както и на останалите холистични методи за естествено лечение – гемотерапия, фитотерапия и др.

За нея етеричните масла са най-мощното оръжие на природата, което ни помага да се преборим с изключително широк спектър от неразположение на духа и тялото.

Какво е ароматерапия?
Това е изкуството да се лекуваме с етерични масла. Какво е здравето? Здравето не е нищо друго освен баланс между органите в нашето тяло, ума и чувствата. С помощта на Ароматерапията ние можем да повлияем и на трите, за да живеем в хармония със себе си и околната среда.